Hur vill du bli bemött i en rekryteringssituation? För oss är det självklart att bemöta alla med respekt, och bjuda på skön stämning!

Hur kommer då rekryteringsprocessen att se ut för dig som söker jobb hos oss? Vanligtvis består den av fyra olika steg som du får gå igenom. Självklart kan vi vara flexibla och anpassa processen efter dina förutsättningar. Jobbar du exempelvis någon annanstans idag än där vi har kontor går det förslagsvis att lösa via distansintervjuer.

Steg ett: Du får träffa en av våra konsultchefer

Under din första intervju får du träffa en av våra konsultchefer. Det här mötet handlar om att lära känna varandra och helt enkelt se om vi klickar. Det som förvånar många är hur skön, varm och välkomnande stämning det är på vårt kontor. Det är en självklar del av vår kultur att sprida energi och glädje. Dessutom får du chansen att träffa några av dina framtida kollegor som sitter på kontoret.

Amanda Sjöström, en av våra grymma konsulter beskriver det så här:

Jag träffade Cygni under ett studentmingel på kontoret och slogs direkt av den härliga stämningen och kulturen, min förälskelse med Cygni startade där och utvecklades för varje möte!

Om allt känns bra efter den första intervjun brukar vi gå vidare med en hemuppgift där du får visa upp dina tekniska kunskaper.

Steg två: Du får visa vad du kan genom att lösa en hemuppgift

Beroende på vilken roll du söker så är självklart hemuppgiften utformad på lite olika sätt. Men en sak som är gemensam för alla våra hemuppgifter är att de ska vara givande för dig som faktiskt utför den. Om du känner att du lärt dig något nytt efter att ha jobbat igenom hemuppgiften tycker vi att vi har lyckats!

Innan du tar dig an själva uppgiften diskuterar vi med dig hur du vill välja att genomföra det hela. Exempelvis kan du ju använda någon teknologi som redan finns på ditt CV. Men, det går också bra att vara modig och testa någon ny teknik.

Hemuppgiften ligger till grund för nästa del i processen, den tekniska intervjun.

Steg tre: Du får träffa våra konsulter på en teknikintervju

Under den tekniska intervjun får du träffa en eller flera av våra konsulter. Här borrar vi vidare i resultatet av din hemuppgift och testar alla möjliga aspekter av teknik, UX, design osv. Detta brukar vara en mycket behaglig intervju, många öppna och trevliga diskussioner kring teknik. Ett stort plus är att du återigen får möjlighet att träffa dina framtida kollegor och fråga mer om hur det faktiskt är jobba hos oss.

Alla våra konsulter som deltar i rekryteringsprocessen måste godkänna att vi går vidare med din ansökan. Detta kanske låter hårt men det är ju för din skull. Om du får jobb hos oss vet du att du fått fullständig accept från konsulterna, både när det gäller det tekniska och det sociala.

Steg fyra: Du diskuterar framtid, arbetsuppgifter och anställningserbjudande

Det sista steget brukar vara att du träffar oss för att diskutera ett grymt bra anställningserbjudande. Dessutom pratar vi om din framtid, dina arbetsuppgifter och potentiella kunder. Det här brukar vara den enkla biten eftersom du kommer att få ta del av ett mycket attraktivt förmånspaket. Här får du även ytterligare möjlighet att kunna ställa frågor till både konsulter och konsultchefer. Om något är oklart så ska det naturligtvis benas ut.

Vad händer när jag börjar på Cygni, part of Accenture?

När bläcket på anställningskontraktet har torkat, men innan du faktiskt börjar hos oss, är du varmt välkommen att delta på alla våra events. Det kan vara alltifrån intressanta föreläsningar till konsultmöten, konferenser, sköna fester och AW:s. Ju tidigare du joinar desto bättre.

Sedan återstår något som vi inte stött på hos något annat bolag. Du får också välja vilken chef du vill ha (och därmed också vilken konsultgrupp du ska tillhöra). Valet är helt styrt utifrån dina behov. Om du exempelvis behöver mycket teknisk coachning kan du välja en teknisk chef, trivs du bäst i en mindre grupp hamnar du där och så vidare.

Om det visar sig att ditt chefsval gått fel, att du hellre skulle vilja ha en annan chef. Då är det bara att byta grupp. För oss är det här naturligt, det är inga konstigheter att du byter grupp och det betyder också att du alltid har en chef som du trivs med! Dessutom har konsulterna själva skrivit handboken för hur cheferna ska vara så vi har bara bra chefer ;)

När det sen äntligen är dags för ditt första uppdrag får du förhoppningsvis chansen att arbeta med någon av dina medarbetare. Detta blir typiskt hos någon av våra befintliga kunder. Konsulterna väljer själva vilka kunder som vår säljkår ska bearbeta och det gör ju det hela ännu roligare!

Vad händer om vi inte passar för varandra?

I många fall så tackar vi dock nej till kandidater. Om vi bedömer att vi inte är en bra matchning för varandra är det helt enkelt ingen mening att gå vidare. Då brukar vi alltid försöka ge en tydlig och väl genomtänkt motivering till varför vi väljer att inte gå vidare. Det här är något som vi tar mycket allvarligt. Vi bemöter alltid våra jobbsökare med största respekt.

För några år sedan träffade vi en duktig systemutvecklare som vi valde att inte gå vidare med. Vi fick så bra kontakt, trots att vi tackat nej, att hen faktiskt rekommenderade några av sina kompisar att söka till oss istället. Transparens och respekt. Det kommer man ganska långt med, eller hur?

Hur gör jag då för att söka jobb hos er?

Nu har du förhoppningsvis fått större inblick i hur vi jobbar med rekrytering. Dessutom har du kanske fått en idé om hur vi kommer bemöta just dig om du väljer att söka jobb hos oss.

Så, vad väntar du på? Hos oss passar du både om du har arbetslivserfarenhet sedan tidigare eller om du är på väg ut i arbetslivet. Du ansöker via våra jobbannonser.