Vi brinner för teknik och systemutveckling. I vår rekryteringsprocess är personlighet och konsultmässighet avgörande men vi kör också tekniktester för dig som är programmerare.

Programmering är extremt viktigt för oss, för att passa in hos oss måste du verkligen gilla att programmera, och du måste gilla att skriva bra kod. Alla våra konsulter sitter nära koden – detta gäller oavsett om du jobbar som ex systemutvecklare, systemarkitekt eller scrum master. Vi snackar kod, vi delar kod, vi andas kod.

Det är många som är nervösa inför teknikintervjun. Andra har inte haft en teknisk intervju tidigare. Hur går den då till?

 1. Du får ett tekniskt test skickat till dig. Detta är naturligtvis anpassat till din tekniska preferens. I dagsläget skickar vi ut tester i backend/fullstack, frontend, UX samt anpassat för mobilutvecklare.
 2. Vi brukar vilja höra ifrån dig en vecka efter att du satt igång. Behöver du längre tid är det helt okej, men vi kommer att peta på dig lite då och då för att höra hur det går.
 3. När du är färdig skickar du testet till oss antingen genom en ZIP-fil eller länkat till din GitHub. Vi kommer att ladda upp den i GitHub så att någon av våra konsulter kan kika på det. Om du gjort bra ifrån dig blir du inbjuden till en teknisk intervju. Viktigt att veta är att alla tester är anonymiserade i granskningsförfarandet. Det enda konsulterna vet är om du är talang eller inte och detta tas naturligtvis i beaktande när testet granskas.
 4. Om du blir inbjuden till en teknisk intervju så kan det vara bra att veta vad som kommer att hända vid tillfället. Först och främst kommer vi att prata kring din lösning av testet där du får presentera lösningen och gå igenom hur just du har tänkt när du skrev den. Vi vill höra dina tankar. Därefter pratar vi teknik i allmänhet och vi försöker känna av vilken nivå du ligger på.
 5. This is pretty much it! Går detta bra och alla är nöjda så rullar du vidare till en slutlig “erbjudande”-intervju där du får träffa en konsultchef och bli presenterad för ett anställningserbjudande, läs mer under fliken "Vår rekryteringsprocess".

Att tänka på

Till dig som ska gå igenom våra kodtester vill vi till sist ge några tips.

 • Var säker på att du förstår de uppgifter som du ska lösa
  Ställ frågor om något är oklart. Systemutveckling handlar mycket om kommunikation med kravställare, andra utvecklare, testare, projektledare osv så fråga på bara.
 • Bryt ned problemet i hanterbara delar
  När du ska lösa ett programmeringsproblem kan det ingå delar som du inte behärskar, API:er som du inte känner till eller algoritmer som du inte kan utantill. Skapa vettiga abstraktioner och dela upp problemet i mindre hanterbara delar. Att kunna detta är en extremt viktig egenskap hos en duktig programmerare tycker vi. Dessutom, gör som i verkliga livet – Googla ;)
 • Skriv testbar kod
  Kod som inte är testbar eller som inte har några tester är inte bra produktionskod.

Lycka till på intervjun!