Enkelt, eller hur? Det lättaste sättet att förklara hur vi gör detta är nog genom att ge några exempel.

Hos oss får du grymma kollegor

Rekrytering är svårt, riktigt riktigt svårt. Det är mycket som ska klaffa för att det ska matcha perfekt mellan dig och oss. Eftersom varje medarbetare extremt viktig för oss har vi valt att alltid att vara selektiva när vi rekryterar. Det här medför ett gäng sköna bieffekter. Bland annat är vår personalomsättning extremt låg vilket såklart är ett mycket gott betyg på att vi trivs tillsammans!

Men, det här med att vara selektiv gäller ju åt bägge hållen. Det är minst lika viktigt att du är selektiv när du väljer arbetsgivare. Vi vill att du får möjlighet att ställa alla möjliga frågor till våra konsulter och konsultchefer. Om något är oklart så ska det naturligtvis benas ut. Allt för att du ska få en så komplett bild av vårt företag som möjligt.

Alla våra konsulter som deltar i rekryteringsprocessen måste godkänna att vi går vidare med din ansökan. Detta kanske låter hårt men det är ju för din skull. Om du får jobb hos oss vet du att du fått fullständig accept från konsulterna, både när det gäller det tekniska och det sociala.

En av våra konsulter uttryckte det så här:

När jag klarat tekniktesterna, börjat min anställning, och kom på första konsultmötet kändes det som att jag hade vunnit Jackpot. Det var precis allt som jag hade hoppats på!

Du får betald kompetensutveckling

Varje år har vi utvecklingssamtal där vi fokuserar på din kompetensutveckling. Du tar själv fram en plan tillsammans med din chef. Planen kan exempelvis innebära att du ska fördjupna dig inom en viss teknologi, ta en certifiering eller öva på presentation och retorik.

Konsultcheferna sammanställer planerna för alla konsulter och försöker så långt det är möjligt att sätta ihop ett gäng teknikspår som vi sedan kör tillsammans i mindre grupper. Några av de kurser, seminarier, workshops, meetups, föreläsningar och konferensämnen vi avhandlat de senaste åren är Reactive Programming, Async, Dependency Injection, UX-design och CX, Java 8, Responsive Design, Core JS, Node.js, NoSQL, Informationsdesign, konsultintervjun, Machine learning, iOS-utveckling, Vert.x, React, AngularJS, Docker, Mgmt 3.0, feedbackövningar (och så vidare och så vidare och så vidare).

Vi glömde väl inte nämna att du får betalt för jobba med din kompetensutveckling. Faktum är att vi förväntar oss att du ska kompetensutveckla dig, du kommer inte undan ;)

Du bestämmer vilken chef du vill ha

En sak som verkligen skiljer oss från andra bolag är hur vi delar in oss i olika konsultgrupper. Du får själv välja vilken chef (och därmed vilken grupp) du vill ha. Om du exempelvis behöver mycket teknisk coachning kan du välja en teknisk chef, trivs du bäst i en mindre grupp kan du välja den minsta gruppen osv. Om det trots allt visar sig att du valt fel och att du hellre skulle vilja vara i en annan grupp är det bara att byta grupp. Det behöver inte vara konstigare än så, eller hur? Det fina med detta är att konsulterna alltid har en chef som de trivs med.

Men inte nog med det. Våra konsulter har tagit fram vår handbok över hur en konsultchef ska vara. Denna kärnfulla bok är något som alla chefer hos oss följer och den innehåller en stor dos sunt förnuft, tydlighet och allmänna förhållningsregler.

Tillsammans hittar vi intressanta uppdrag

Något som skiljer oss från många andra konsultbolag är att vi på konferenser och konsultmöten tillsammans brukar jobba fram de kunder som säljorganisationen ska bearbeta. Du som konsult har dina unika behov, därför brainstormar vi fram konkreta förslag på nya kunder, spännande branscher, fräsch teknik osv. Vi pratar om var kunden sitter, hur företagskulturen är osv. Det har fungerat extremt bra och du får jobba på de kunder som du finner intressanta!

Vi har vid sju tillfällen vunnit utmärkelsen Sveriges Bästa Arbetsplats som årligen delas ut av stiftelsen Great Place To Work. Det är något som vi är oerhört stolta över eftersom undersökningen är baserad på vad våra medarbetare faktiskt tycker om att jobba här!