Guldlegenden Johan Olsson gästade oss på vårt senaste digitala konsultmöte. Spännande att höra hur mental träning kan hjälpa dig att nå långt!

På vårt senaste digitala konsultmöte gästades vi av en legend – längskidåkaren Johan Olsson. Hans skidkarriär var kantad av skador och sjukdomar, men han lyckades ändå vara som bäst när det verkligen gällde. Med sina 14 VM- och OS-medaljer är han en av Sveriges mest framgångsrika idrottsmän genom tiderna, och vi varnar för gåshud om du tittar på bragden i Val di Fiemme 2013

Image-from-iOS--20--2

Johan berättade om hur han jobbat med mental träning för att kunna växa och prestera bättre. Hur ändrar du dina negativa tankemönster? Hur hittar du rätt i dina målsättningar och får bästa möjliga förutsättningar för att uppnå dem? Det är vanligt att vi sätter upp prestationsmål för oss själva och då med risken att bli förknippade med dessa. Framförallt av oss själva. Vad händer dagen vi misslyckas? Något vi alla gör då och då.

Vidare berättade Johan att han jobbar mycket med känslomål: Hur vill han vara och hur vill han uppfattas? För honom handlar det om att stärka självkänslan och koppla bort sig som person från prestationsmål. Just detta är nyttigt att ha med sig även för någon som inte är elitidrottare.

Mycket intressant, lärorikt och fullt av bra tips!