Spring Spring, vår årliga virtuella löp-/ gångutmaning, är nu igång! Utmaningen arrangeras av Accenture IF och pågår under hela april. Vare sig det är avslappnande promenader eller uppfriskande löprundor kan medarbetare från alla kontor delta.

Förra årets Spring Spring (Spring som i vår, och Spring som i att springa – ni fattar va?) tog deltagare från olika kontor sig igenom en virtuell sträcka som gick genom alla de svenska kontoren. Men i år slår vi på stort, och nu inkluderas även nordiska och baltiska kollegor med i utmaningen vilket innebär att ytterligare 23 kontor tillkommer. Tävlingen avgörs med att det land som har den högsta genomsnittliga sträckan per deltagare kröns till vinnare och tilldelas pris.

Emil Bergström, konsultchef på Cygni och en av skaparna av Spring Spring, är med i Accenture IF teamet och självklart också med och deltar i utmaningen. I skrivande stund har Emil sprungit hela 24 mil under Spring Spring!

Personer som springer tillsammans i grupp

Spring Spring-deltagare löper tillsammans.

Resan genom Spring Spring

-Spring Spring började som en lagutmaning där man delades in i lag, och nu har det växt till en plattform för att skapa egna löp- /gångutmaningar och tävlingar. Tanken med projektet var att hitta ett sätt att motivera folk till att börja röra sig för att främja hälsa och välmående, berättar Emil Bergström.

-Spring Spring blir lite större för varje år som går och det är ett roligt inslag när våren kommer. Idag är vi hela 300 deltagare och responsen har varit jättepositiv!

Från lokalt till internationellt

Det bästa med Spring Spring i år tycker Emil är att det just har expanderat till Norden och Baltikum.
-Tidigare var det endast en svensk grej och just mottagandet i till exempel Lettland var otroligt kul. Trots kort varsel på det hela har de lyckats få ihop hela 100 deltagare.

Jag tycker alltid att det är roligt att springa, men i år blir det extra kul för att min dotter gillar löpvagnen och kan hänga med på mina springturer. När hon blir kinkig på eftermiddagen får hon åka den snabba vagnen och ta en tupplur en stund. Ett perfekt sätt för henne att vila men även för mig att motionera.

Emil med sin löpvagn

Emil Bergström.

Framtiden för Spring Spring

Utsikten för Spring Spring ser ljus ut på Accenture och Cygni.
-Vi kommer fortsätta köra år efter år och ha det som ett naturligt inslag i Accenture IFs kalender. Jag lägger till lite mer funktionalitet för varje år som gör att det ska kännas nytt och fräscht, och det kommer bara att bli bättre och bättre, säger Emil.

Tävlingen pågår fram till den 30:e april och just nu är Sverige i lednignen. Detta kommer knappast som en överraskning med tanke på att Emil tävlar för Sverige!