Emil Breding, Cygnis CTO, ger oss sina tankar efter CTS

“Hallå Emil, du satt ju i ett kontrollrum hela fredagen, hur tycker du att det funkade med att ansvara för det tekniska under CTS?”

Hej! Ja, vi satt i kontrollrummet och skötte sändningarna samt mellansnacket. Det gick väldigt bra, vi körde ett komplett genrep dagen innan och rev av några misstag då. Men det är lite speciellt att inte kunna se sin publik. Vi fick lite återkoppling under dagen från våra olika kontor i form av bilder och små filmsnuttar i alla fall.

Emil Breding i kontrollrummet för Cygni Tech Summit 2020Emil Breding i kontrollrummet för Cygni Tech Summit 2020

“Finns det något du tar med dig från den här erfarenheten av att hålla i spakarna för att manövrera en konferens digitalt?”

Absolut, planering och att vara ute i god tid är lika viktigt nu som för en konferens som körs live. Allt ska hinnas spelas in och klippas, uppspelningsschemat ska spikas och om något strular teknikmässigt behöver det finnas alternativa sätt att streama innehållet. Till
nästa gång skulle jag vilja få in lite mer interaktivitet.

“Sist men inte minst: Under ditt keynote-föredrag fick vi alla reda på att du är en inbiten Trekkie. Berätta mer om det.”

Jag tror att en stor del är nostalgi och minnen från min uppväxt. Pappa och jag tittade på Star Trek ihop varje vecka under min uppväxt. Sen älskar jag science fiction och tycker att Star Trek lyckats hitta en intressant vision om framtiden. Dessutom är många av avsnitten tänkvärda, de behandlar ämnen som vi brottas med även i vår värld. Orättvisor, meningen med livet och glädjen i tekniska framsteg.

Kontoret i Stockholm kikar på Keynote-dragningenKontoret i Stockholm kikar på Keynote-dragningen

Karin Fritz, konsult på Cygni Öst, berättar om hur hennes förväntningar uppfyllts efter årets CTS

Hej Karin. Nu är ju din första CTS över, levde det upp till dina förväntningar?

Det tycker jag absolut. Hela dagen flöt på bra och jag gillade att vi hade olika rum för alla tre spåren. Vi hade gott om plats och det efterliknade hur det hade sett ut om talarna hade varit fysiskt på plats. Det var många intressanta föredrag och det växlades av med sociala aktiviteter med kollegorna på kontoret som lunch, fika och middag vilket jag verkligen uppskattade.

Vad tyckte du var bäst med de presentationer du kollade på?

Jag gillade verkligen när vi fick höra om sådant mina kollegor jobbar med på kontoren runt om i Sverige. Det blir förankrat i verkligheten och de exempel som tas upp blir konkreta så det uppskattade jag väldigt mycket. Jag lärde mig många nya saker vilket jag tycker är väldigt roligt.

Och till sist, vad tar du med dig från CTS 2020?

Svår fråga då det var väldigt mycket nytt. Något som kanske stack ut lite var det jag lärde mig om web accessibility och hur du med enkla medel kan se till att underlätta för användarna. Det känns som något jag verkligen kan ha nytta av i mitt dagliga arbete. I övrigt känns det bra att veta vilken bredd vi har på Cygni när det kommer till kunskap och jag hoppas få lära mig ännu mer av mina kollegor framöver.

Cygni Tech Summit 2020 visas på kontoret i LinköpingCygni Tech Summit 2020 visas på kontoret i Linköping