Hej Nathalie! Kan du berätta lite om dig själv?

Jag heter Nathalie Wassgren och jag är systemutvecklare på Cygni. Jag började 2010 efter att ha studerat till systemvetare på universitetet – och har nu jobbat till mig 13 års erfarenhet i branschen! Just nu sitter jag på uppdrag på SVT där jag varit i snart tre år.

Nathalie Wassgren

Varför ska man jobba på Cygni enligt dig?

En av de stora anledningarna till varför jag trivs så bra på Cygni är för att vi gör så mycket tillsammans. Det kan vara allt från friluftsaktiviteter som skidåkning, yoga, frukostar och spelkvällar till kompetensövningar och konsultmöten. Mycket av de vi gör initieras och styrs upp av oss konsulter. Har jag en idé om vad vi kan göra tillsammans är realiseringen av idén oftast bara ett samtal med min chef bort.

Utöver gemenskapen måste jag också lyfta det som var en stor bidragande orsak till att jag tog anställning på Cygni för 13 år sedan: engagemanget hos våra chefer! Som anställd på Cygni blir du snabbt varse om hur viktig du som individ är för företaget. Cheferna är otroligt måna om att du ska trivas och få den chef som passar just dig bäst. Ett tydligt bevis på engagemanget är när det är dags för ett nytt uppdrag. Här för du och din chef en tät dialog om vad du som konsult vill jobba med för tekniker och företag och vad som passar dig kompetensmässigt. Det viktigaste för både dig och Cygni är att du hamnar på ett uppdrag som är rätt för dig.

Det finns en anledning till att Cygni sju år i rad blivit utnämnd till Sveriges (och fem år till Europas) bästa arbetsplats.

Den individuella, och betalda, kompetensutvecklingen du som anställd får är en tredje anledning till varför jag tycker Cygni är en så grym arbetsgivare. Tillsammans med din chef sätter du en plan på hur din kompetensutveckling ska se ut en tid framöver och den stämmer ni av löpande. Du får alltså, på betald arbetstid, möjlighet att utvecklas inom områden du finner intressanta. Toppen, tycker jag!

Slutligen går det inte att nämna Cygni utan att prata om den breda kunskapen som finns hos de anställda. Gemensamt för alla Cygnianer skulle jag säga är det stora intresset att fördjupa sig inom olika områden och lära sig nya saker. Det, i kombination med den allmänna viljan att hjälpa till, gör att du oftast kan få svar på alla möjliga tekniska frågor om du ber om hjälp i exempelvis någon av våra tech-kanaler på Slack.

Det finns en anledning till att Cygni sju år i rad blivit utnämnd till Sveriges (och fem år till Europas) bästa arbetsplats.

Vad gör du på ditt uppdrag och hur kan en vanlig dag se ut?

På SVT sitter jag som backendutvecklare på Nyheter och Sport där jag bygger svt.se. I teamet arbetar vi i princip fullt ut med mobb-programmering vilket innebär att teamet får en gemensam förståelse för problemet som ska lösas och att vi tillsammans arbetar fram en lösning. Det innebär också att vi som individer i teamet får chans att dela med oss av vår kunskap och samtidigt lära oss av de andra. Jag som backendare får exempelvis skriva frontend-kod vilket är väldigt lärorikt. En av de saker jag uppskattar allra mest med mitt uppdrag är möjligheten att utvecklas och testa nya tekniker. Varannan fredag har vi hack-fredag och det uppmuntras allmänt att lära sig nya saker i det vardagliga arbetet.

På mitt uppdrag jobbar jag med tekniker som Node.js, TypeScript, GraphQL, React, Docker med flera.

Vad är ditt bästa minne från Cygni (hittills)?

Det måste vara någon av alla de roliga konferenser vi varit på genom åren. Du lär känna dina kollegor närmare och får uppleva en massa häftiga saker tillsammans. Spontant tänker jag på Cygnis 10-årskonferens då vi reste till Kalifornien i en vecka. En av de mest minnesvärda upplevelserna från den resan var när vi bilade från San Francisco till Los Angeles via Highway One – där snackar vi bucket list-material.