Hej Alexandra! Kan du berätta lite om dig själv?

Alexandra heter jag och är 24 år gammal. Jag är uppväxt i Kolmården strax utanför Norrköping. Jag har alltid tyckt att matte och problemlösning är roligt, och snubblade in på programmering-spåret av en slump under gymnasiet. Och vilken tur det var, jag tyckte att det var hur kul som helst! Efter gymnasiet sökte jag vidare till civilingenjör inom IT och trivdes jättebra. Jag valde att börja jobba på Cygni då jag tyckte att det var spännande med konsultrollen och även att jobba som fullstackutvecklare.

Jag tog examen 2022 och började på Cygnis talangprogram i augusti. Just nu är jag på uppdrag hos Ericsson där jag hade mitt ex-jobb, och nu jobbar jag via Cygni som konsult!

Det som är roligast med mitt uppdrag är just att det är ett fullstackuppdrag. Jag får se hela systemet, vara med och bestämma vad jag vill göra och se hur det påverkar helheten. Det tycker jag är spännande!

Alexandra Goltsis

Varför började du jobba på Cygni?

Jag tycker att människorna här är både väldigt välkomnande och samtidigt väldigt duktiga och vassa på det de gör. Även när man inte träffat vissa kollegor sedan innan är det väldigt öppen kultur och det känns som att alla känner varandra. Vi har riktigt kul tillsammans helt enkelt. Det är trevligt att få bryta av med Cygni-aktiviteter från sitt uppdrag och talang-övningar och att få träffas. Det är givande, något man ser fram emot!

Vad gör du på ditt uppdrag och hur kan en vanlig dag se ut?

Jag kommer till jobbet ganska tidigt då vi har ett morgonmöte där vi går igenom vad alla ska göra, där man kan själv påverka mycket utifrån vad man är sugen på. Därefter mycket programmering. Det varierar från dag till dag väldigt vad man ska göra, med både mycket backend och frontend och med många olika verktyg. På frontend-sidan är det Typescript Angular medan backend är mer Python, API:er och MySQL som databas.

Det som är roligast med mitt uppdrag är just att det är ett fullstackuppdrag. Jag får se hela systemet, vara med och bestämma vad jag vill göra och se hur det påverkar helheten. Det tycker jag är spännande!

Vad är ditt bästa minne från Cygni (hittills)?

Jag skulle nog säga att CTS hösten 2022 var väldigt kul där vi fick testa på mycket olika grejer. Vi hade en workshop på förmiddagen om tillgänglighet inom webbutveckling vilket var lite annorlunda mot det jag lärt mig i min utbildning och kompenserade bra.