Hej Sven! Kan du berätta lite om dig själv?

Jag heter Sven Lindqvist och arbetar på Cygni som systemutvecklare sedan hösten 2020. Efter några år vid Uppsala universitet, en vända i Gällivare och en omskolning senare landade jag på Systemutvecklarprogrammet vid Malmö universitet där jag senare tog examen på sommaren 2020. På fritiden har jag alltid dragits till vandring och att vara ute till fots, vilket är ett intresse jag delar tillsammans med min hund Akka, som tur är.

Varför började du jobba på Cygni?

Det var en kompis till mig som först tipsade om Cygnis talangprogram. När jag läste om det tyckte jag att det skulle passa mig perfekt, vilket jag sedan påbörjade efter mina studier.

Det bästa med Cygni tycker jag är alla kollegorna och de roliga aktiviteter vi hittar på. Allt från skidåkning i alperna till att valla får på de skånska ängarna.

Sven sitter på en äng med sin hund bredvid sig

Vad gör du just nu på ditt uppdrag och kan du beskriva hur en typisk dag på jobbet ser ut?

Just nu har jag precis avslutat mitt kunduppdrag på Axis Communications i Lund. Mina dagar där bestod av Go- och Pythonprogrammering i ett ekosystem av mikrotjänster som faciliterar testning av Axis mjukvaruplattform. Det var ett team med stor autonomi vilket innebar att vi kunde själva bestämma vad vi ville implementera och driva interna projekt. Det var väldigt roligt.

Sedan jag slutat på uppdraget, består mina dagar numera av kompetensutveckling och andra roliga projekt. Ett område som jag sätter extra fokus kring är molnet, vilket jag inte har utforskat lika mycket tidigare. Det ska bli väldigt spännande att fortsätta lära mig mer om området.