Hej Márton! Kan du berätta lite om dig själv?

Mitt namn är Márton Szűcs och jag är en ungersk norrlänning född i Jugoslavien. Sedan hösten 2022 jobbar jag som systemutvecklare på Cygnis Östersundskontor och bor där tillsammans med min fru och våra två barn. På fritiden tycker jag om att spela datorspel, vandra i skog & fjäll och att titta på anime. Jag har även börjat leka med hemautomation med min Raspberry Pi.

Vad var anledningen till att du valde att börja arbeta på Cygni?

Efter att ha jobbat länge på ett produktbolag var jag sugen på att testa något nytt. Min första konsultchef, Ian i Umeå, övertygade mig om att konsultyrket inte är så skrämmande som jag tidigare trott. Jag lärde mig att Cygni är en trygg arbetsgivare och fick dessutom möjlighet att smidigt byta kontor när min familj flyttade till Östersund.

Bild på Márton och hans barn

Kan du beskriva hur en typisk arbetsdag ser ut för dig?

Min arbetsdag består ofta av att skapa ny funktionalitet för en applikation i backend eller att lösa knepiga problem som kräver en djup förståelse av hur ett program fungerar i grunden. Jag har valt att vara en renodlad backendutvecklare eftersom jag gillar att bygga stabila och funktionella system som är roliga att arbeta med som utvecklare. Även om jag har användarvänlighet i åtanke från min utbildning inom interaktion & design, föredrar jag hellre att bygga motorn för fartyget än att skapa snygga och användarvänliga gränssnitt för kaptenen.

Vad är ditt bästa minne från Cygni (hittills)?

Det händer mycket på Cygni även efter jobbet. Jag har nyligen blivit medlem i Cygnis spelklubb, som anordnar spelkvällar med både brädspel och tv-spel. Senast löste vi mordgåtor tillsammans med kollegor från andra städer.

Mitt starkaste minne är dock från skidresan till Alperna i Kitzbühel, där min favoritaktivitet var spabehandlingen.

Det finns många små saker på Cygni som förgyller livet, till exempel att tävla i att koka vatten på fjället, lära sig om renskötsel i en sameby, delta i en grillkurs där jag fick grädda bröd i grillen, spela flipperspel på den lokala flipperspelsklubben eller delta i curlingtävlingar med kollegor som inte alls är vana vid att vara på isen.