Självklart tar vi ansvar, Corporate Social Responsibility är ett lagarbete för oss!

Vi tycker det är viktigt hur vi påverkar samhället ur såväl ett ekonomiskt, miljömässigt som socialt perspektiv. Vi försöker hela tiden hitta nya möjligheter där vi kan bidra med så stor skillnad som möjligt.

Vi struntar i att ge våra anställda fysiska julklappar, istället skickar vi metafysiska julklappar i form av 1000 kronor per anställd till en välgörenhetsorganisation. Några av de organisationer vi stöttat under åren är Ecpat, Barncancerfonden, BRIS och UNHCR. Konsulterna får rösta fram den välgörenhetsorganisation som vi ska skänka pengar till och i år donerade vi därför 100.000 kronor till Barncancerfonden!

Med god sammanhållning kommer man långt och vi arbetar hela företaget tillsammans kring välgörenhet. Ett exempel på det är när vi under hösten 2015 skänkte en grundplåt på 50.000 kronor till Rädda Barnen för att hjälpa de barn som flyr undan den värsta flyktingkatastrofen sedan andra världskriget. Utöver detta utmanade vi våra konsulter att skänka ännu mer. För varje krona som skänktes av en anställd gav företaget lika mycket – det hela slutade med en gåva på mer än 180.000 kronor!

Stiftelsen Min Stora Dag är en välgörenhetsorganisation som låter sjuka barn i Sverige få uppleva sin drömdag. Det kan vara allt från att träffa Zlatan till att få åka på en fisketur med morfar. Eftersom Min Stora Dag siktar in sig på de allra svårast sjuka barnen i Sverige är det bara 2/3 av dem som överlever sin sjukdom. För oss är det självklart att hjälpa en sådan fin organisation!

När vi träffade Min Stora Dag första gången hade de en minst sagt omodern och illa fungerande sajt. Exempelvis fick sajtbesökare som ville skänka pengar till organisationen beställa hem ett fysiskt inbetalningskort med posten istället för att bara betala med kort eller SMS. Under 2013/2014 deltog vi i ett välgörenhetsprojekt där vi tillsammans med Min Stora Dag byggde deras nya sajt.

Det finns självklart fler sätt för ett företag att ta sitt samhällsansvar och vi arbetar bland annat kontinuerligt med olika projekt för ökad mångfald inom IT-branschen.