Poster taggade med ‘systemutveckling’

Sida 1 av 212

Att skapa och kanske framförallt bibehålla en schyst, begriplig struktur när man kodar JavaScript kan vara en besvärlig uppgift. Stora, dynamiska webbprojekt innebär ofta en stor, JS-tung kodbas som – allteftersom funktionaliteten utökas – kan bli mer och mer svårhanterlig. Koden saknar många gånger organisation, sprids ut och kan i slutändan leda till onödigt invecklad kod som blir svår att underhålla och utöka.

JavaScriptMVC (JMVC) är ett open source-ramverk med motivationen att hjälpa dig som klientutvecklare att bygga strukturerade, skalbara JavaScript-applikationer av hög kvalitet. Byggt ovanpå jQuery erbjuder JMVC en samling best-practices och verktyg där man plockat ut det bästa från jQuery i avsikt att bringa ordning i röran: jQueryMX, StealJS, FuncUnit och DocumentJS. Läs mer >>

IT-konsultbolaget Cygni har tecknat ett ramavtal med Sveriges Television. Även Sveriges Utbildningsradio och det samägda Sveriges Radios Förvaltning äger rätt att avropa på detta avtal. Cygni deltog i upphandlingen i kategorierna Systemarkitektur, Systemutveckling och Webbutveckling och blev enda leverantör att erhålla ramavtal i samtliga tre kategorier.

Det är främst ett par enheter på Sveriges Television som har det största konsultbehovet framöver – ’SVT Teknik och Utveckling’ och ’SVT Interaktiv’. Inom ’SVT Teknik och Utveckling’ är det i huvudsak webbapplikationer och integrationer mellan system för broadcast och administrativa system som skall utvecklas. ’SVT Interaktiv’ utvecklar och samordnar utbudet av interaktiva tjänster mot publiken.

”Sättet som vi konsumerar TV på är i snabb förändring med mobila plattformar, interaktivitet och ett icke-linjärt utbud. Sveriges Television leder denna utveckling på många fronter. Att Cygni nu får möjlighet att delta i det arbetet är väldigt stimulerande, både för oss som företag och för våra konsulter” säger Jon Persson, VD på Cygni.

Cygni är ett IT-konsultbolag som erbjuder expertis inom agil systemutveckling på moderna plattformar. Under de senaste 5 åren har Cygni framgångsrikt levererat systemarkitekter, Scrum Masters, backendutvecklare och frontendutvecklare till flera av Sveriges ledande mediabolag.

”Detta ramavtal ger Cygni möjlighet att leverera avancerade konsulttjänster till några av Sveriges mest spännande utvecklingsorganisationer. Vi är mycket stolta och glada över det förtroende som Sveriges Television gett oss.” avslutar Jon Persson.

Den här artikeln handlar om hur man på lite olika sätt kan bli en bättre programmerare. Artikelförfattaren ger tio olika mer eller mindre enkla tips på vad man kan göra, från att lära sig ett nytt programmeringsspråk till att lösa programmeringspussel. Inget revolutionerande kanske, men ändå en trevlig liten artikel med en del bra saker att tänka på.

Artikeln finns att läsa här.

IT-konsultbolaget Cygni har tecknat ett heltäckande ramavtal med Com Hem, Sveriges snabbast växande TV-operatör. Ramavtalet omfattar konsulttjänster inom projektledning, Scrum, systemutveckling, integration, databaser, test, krav m.m.

Cirka 40 procent av de svenska hushållen är anslutna till Com Hems nät och har därmed tillgång till marknadens bredaste tv-utbud, HDTV och On Demand-tjänster. Com Hem erbjuder även prisvärda och högkvalitativa tjänster för höghastighetsbredband och telefoni. Com Hem är cirka 700 anställda med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Härnösand.

Cygni är ett IT-konsultbolag som erbjuder expertis inom agil systemutveckling på moderna plattformar. Sedan 2010 har Cygni levererat konsulttjänster till Com Hem och ramavtalet är ytterligare ett bevis för att detta samarbete fallit mycket väl ut.

”Vi på Cygni är väldigt stolta över att bli utvalda att få teckna ramavtal med Com Hem. De bedriver avancerad systemutveckling med stöd i modern metodik vilket passar oss som leverantör. Vi ser verkligen fram emot ett fortsatt gott samarbete framöver” säger Jon Persson, VD på Cygni.

För mer information, kontakta gärna:

Jon Persson, VD, Cygni AB, 08 459 93 30
Mattias Forsberg, Director System Development & Architecture, Com Hem AB, 08 553 630 00

Cygni är ett IT-konsultbolag med ett sextiotal anställda som grundades 2006. Vi erbjuder expertis inom agil systemutveckling på moderna plattformar. Den genomsnittlige Cygnikonsulten är 37 år, civilingenjör i datateknik och har 14 års professionell erfarenhet av systemutveckling. Men den främsta styrkan sitter varken i erfarenhet eller utbildning. Den sitter i engagemanget att ständigt vilja utvecklas och bli en bättre konsult.

Med en stadig förankring i vår systemutvecklingsexpertis kan Cygni utföra konsultuppdrag i alla branscher i behov av avancerat systemstöd. Cygnis kunder finns idag främst inom finans, media, retail, telekom och spel.

Det som utmärker Cygni är vår selektiva rekryteringsprocess. Vi sätter aldrig kvantitativa tillväxtmål eftersom de skulle kunna komma i konflikt med våra kvalitetsmål. Sedan starten 2006 har Stockholms främsta konsulter inom agil systemutveckling handplockats, bland annat genom branschens tuffaste tekniktester. Det har gett oss en stark företagsgemenskap, obefintlig personalomsättning, nöjda kunder och ett mycket välfungerande internt kompetensutbyte.

Cygnis kontor är centralt beläget på Jakobsbergsgatan 22. De flesta uppdrag som Cygni utför är på plats hos våra kunder i Stockholmsområdet men kontoret fungerar som en naturlig samlingsplats för konsultmöten, afterwork och andra aktiviteter.

Karta till Cygnis kontor

Cygni
Jakobsbergsgatan 22
111 44 Stockholm
Tel: 08 459 93 30
E-post: info@cygni.se När Cygni grundades 2006 var målsättningen att skapa ”Sveriges bästa arbetsgivare för en skicklig och ambitiös systemutvecklare”. Den 27 mars 2014 publicerade det oberoende konsultföretaget Great Place To Work sin årliga lista över Sveriges 15 bästa arbetsplatser och Cygni knep förstaplatsen!

Men, inte nog med det. Den 5:e juni 2014 utsågs Cygni även till Europas Bästa arbetsplats. Det är första gången ett svenskt företag toppar listan!

Great Place To Work 2014Cygni sponsrar BRIS i deras arbete att stödja utsatta barn. Sedan 2012 är Cygni ett av BRIS guldföretag.

Cygni stödjer BRISIT-konsultbolaget Cygni har utsetts till Gasell-företag av Dagens Industri. Förra året klarade endast 678 aktiebolag i Sverige kriterierna för denna utmärkelse.Följ oss via LinkedIn, Twitter eller Facebook

Cygni på LinkedIn


Cygni erbjuder expertis inom agil systemutveckling på moderna plattformar. Ett konsultbolag kan antingen nischa sig inom en viss bransch eller inom ett visst teknikområde. Cygni har valt det senare; oavsett bransch kan vi delta i utvecklingen av avancerade och verksamhetskritiska system. Många av Cygnis kunder upplever också en fördel i att konsulterna har erfarenhet från andra branscher än den kunden själv verkar i.

Cygnis kundlista återfinns företag och organisationer inom ett flertal branscher såsom retail, media, finans, spel och telekom. De flesta av Cygnis kunder är ledande i sin bransch men vi jobbar även med mindre företag och organisationer.

Ny kund: Arbetsförmedlingen

  • 26 oktober 2009
  • Kommentering avstängd

Cygni har tecknat avtal om att leverera konsulttjänster inom avancerad systemutveckling och systemarkitektur till Arbetsförmedlingen.

Vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete!

Ny retailkund

  • 15 oktober 2009
  • Kommentering avstängd

Cygni har idag påbörjat ett påbörjat ett projekt hos en av sveriges ledande retailaktörer. Cygni kommer att leverera konsulttjänster inom avancerad systemutveckling och ser fram emot ett långsiktigt och framgångsrikt samarbete.

Sida 1 av 212