Poster taggade med ‘stockholm’

Nu är det återigen kortvecka och sommarstämningen börjar märkas av ordentligt. Trots det händer det massvis på kontoret!

Veckans viktigaste nyhet är att hemmabioanläggningen på kontoret är fixad – i princip… Bild och ljud fungerar samtidigt för första gången sedan Elton ”lillankan” Hedström var här och trixade för några månader sedan :-) Obs att subwoofern dock fortfarande är trasig och är inlämnad för lagning.

En annan rolig nyhet är att vi fortfarande ligger högst på Google-sökningen Stockholms bästa konsultbolag och det beror så klart på att vi har Stockholms bästa konsulter. En annan framgångsfaktor är att vi gör roliga saker tillsammans för att ”bygga laget”. Nu är det ju inte så många aktiviteter under sommaren – den enda aktivitet som står på agendan (som jag känner till) är Pollux-frukosten den 7/7. Annars så drar det hela igång igen i augusti med Midnattsloppet den 13/8 och after work på kontoret den 18/8. Höstterminens preliminära schema ser ut så här:

  • 2011-08-13: Midnattsloppet
  • 2011-08-18: After work på kontoret
  • 2011-08-27: Bellmanstafetten
  • 2011-09-09: Höstkickoff med övernattning
  • 2011-09-28: Konsultmöte
  • 2011-10-20: Konsultmöte
  • 2011-11-09: Konsultmöte
  • 2011-12-01: Konsultmöte
  • 2011-12-16: Julmiddag

Utöver detta kommer vi så klart att sockra detta med fler After Works, frukostar och Cygniluncher.

Vår nya sajt cygni.se innehåller ju en mängd olika informationsflöden för att hålla sajten levande. Stacktrace, jobbannonser och pressmeddelanden har vi ju haft tidigare men Cygnibloggen är ett nytt flöde som visar lite vad som händer här på kontoret. Jag har nu även lagt till ytterligare ett flöde som kallas Läst på Cygni som innehåller länkar till olika tekniska artiklar som vi Cygnianer läst. Jag har beskrivit hur detta fungerar tidigare men kort så går det hela ut på att bookmarka/tagga intressanta artiklar via Delicious och sen fixar Twitterfeed, Twitter och WordPress-plugins resten.

Beläggningen inför hösten börjar se riktigt bra ut nu – vi har konkreta säljhugg på i stort sett alla som kommer loss under augusti/september. Mikael Thorsson blev idag klar för Aftonbladet och börjar där 5/9. Under denna och nästa vecka är det intervjuer på ett stort spelbolag samt för en av Sveriges största sajter. Spelbolaget har redan bestämt sig för att ta in Patrik Brännström som exekverade en bländande intervju idag så han börjar där 1/9 efter sin föräldraledighet. Den stora svenska sajten känns också superkul eftersom de verkar driva roliga och utmanande projekt som nog passar oss perfekt.

Jag har lagt ut en rekryteringsannons på LinkedIn för att testa lite nya rekryteringskanaler. Jag kommer dessutom att börja jobba med ett par nya rekryteringsfirmor för att se ifall vi kan hitta potentiella Cygnianer. Det känns som att vi kommer att ha bra sprutt på rekryteringen inför hösten.

Hoppas att ni får en härlig midsommar. Själv drar jag otippat nog till Göteborg och har Googlat upp lite GBG-fakta. I fotbollslaget IFK Göteborg fanns 1982 inte mindre än fyra Glenn: Glenn Hysén, Glenn Strömberg, Glenn Schiller och Glenn Holm.

IFK Göteborg 1982
Den omedelbara frågan som poppar upp då är naturligtvis vad som händer om Glenn Hysén gifter sig med Glenn Close :-)

Cygni är ett IT-konsultbolag med ett sextiotal anställda som grundades 2006. Vi erbjuder expertis inom agil systemutveckling på moderna plattformar. Den genomsnittlige Cygnikonsulten är 37 år, civilingenjör i datateknik och har 14 års professionell erfarenhet av systemutveckling. Men den främsta styrkan sitter varken i erfarenhet eller utbildning. Den sitter i engagemanget att ständigt vilja utvecklas och bli en bättre konsult.

Med en stadig förankring i vår systemutvecklingsexpertis kan Cygni utföra konsultuppdrag i alla branscher i behov av avancerat systemstöd. Cygnis kunder finns idag främst inom finans, media, retail, telekom och spel.

Det som utmärker Cygni är vår selektiva rekryteringsprocess. Vi sätter aldrig kvantitativa tillväxtmål eftersom de skulle kunna komma i konflikt med våra kvalitetsmål. Sedan starten 2006 har Stockholms främsta konsulter inom agil systemutveckling handplockats, bland annat genom branschens tuffaste tekniktester. Det har gett oss en stark företagsgemenskap, obefintlig personalomsättning, nöjda kunder och ett mycket välfungerande internt kompetensutbyte.

Cygnis kontor är centralt beläget på Jakobsbergsgatan 22. De flesta uppdrag som Cygni utför är på plats hos våra kunder i Stockholmsområdet men kontoret fungerar som en naturlig samlingsplats för konsultmöten, afterwork och andra aktiviteter.

Karta till Cygnis kontor

Cygni
Jakobsbergsgatan 22
111 44 Stockholm
Tel: 08 459 93 30
E-post: info@cygni.se När Cygni grundades 2006 var målsättningen att skapa ”Sveriges bästa arbetsgivare för en skicklig och ambitiös systemutvecklare”. Den 27 mars 2014 publicerade det oberoende konsultföretaget Great Place To Work sin årliga lista över Sveriges 15 bästa arbetsplatser och Cygni knep förstaplatsen!

Men, inte nog med det. Den 5:e juni 2014 utsågs Cygni även till Europas Bästa arbetsplats. Det är första gången ett svenskt företag toppar listan!

Great Place To Work 2014Cygni sponsrar BRIS i deras arbete att stödja utsatta barn. Sedan 2012 är Cygni ett av BRIS guldföretag.

Cygni stödjer BRISIT-konsultbolaget Cygni har utsetts till Gasell-företag av Dagens Industri. Förra året klarade endast 678 aktiebolag i Sverige kriterierna för denna utmärkelse.Följ oss via LinkedIn, Twitter eller Facebook

Cygni på LinkedIn