HemCygnibloggenCygnis höstkonferens 2013 – Tema tekniktester

Cygnis höstkonferens 2013 – Tema tekniktester

Cygnis framgång baseras till stor del på vår selektiva rekryteringsprocess. Vi jobbar stenhårt med att testa våra rekryteringskandidater gällande konsultmässighet och tekniskt kunnande. Sedan starten 2006 har Stockholms främsta konsulter inom agil systemutveckling handplockats, bland annat genom branschens tuffaste tekniktester. Det har gett oss en stark företagsgemenskap, obefintlig personalomsättning, extremt nöjda kunder och ett mycket välfungerande internt kompetensutbyte.

På Cygnis höstkonferens 2013 filade de slipade Cygnikonsulterna vidare på de tekniktester som våra rekryteringskandidater får genomgå. Förhoppningen är att vi får en ännu större arsenal av tester att välja mellan och att det går att individanpassa testerna bättre än tidigare. Utöver det funderar jag på om vi dessutom ska använda en hemuppgift för ytterligare säkra tekniksidan och då tror jag att refaktorisering kan vara ett lämpligt tema.

Kvällen avslutades med middag och nattbad på Nynäs Havsbad men de bilderna cencurerar jag.

Skrivet av

Är du nästa stjärna?

På Cygni passar du både om du har arbetslivserfarenhet sedan tidigare eller om du är på väg ut i arbetslivet. Om du vill jobba i digitala projekt med branschens bästa konsulter inom frontend, fullstack, mobilt och UX/design hoppas vi att du ansöker via våra jobbannonser nedan, vi söker kontinuerligt efter nya stjärnor!

Läs mer om hur det är att vara frontendutvecklare på CygniLäs mer om hur det är att vara fullstacksutvecklare på CygniLäs mer om hur det är att vara mobilutvecklare på CygniLäs mer om hur vi jobbar med UX och designLäs mer om Cygnis traineeprogram

Träffa några av våra konsulter

Cygnibloggen